Forum » Distrikts- och klubbforum » Bohuslän-Dals BF » Sportlov veckan som dm final lag ??? varför

Sportlov veckan som dm final lag ??? varför

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tommy Svensson
Sportlov veckan som dm final lag ??? varför
Lars-Göran Larsson

Sakfrågan får TK svara på men här är lite fakta om var och när sportlov hålls.
Vecka 7 (nu): Västra Götaland, Göteborg och omnejd.
Vecka 8: Öster och söderut jämfört vecka 7.
Vecka 9: Typ Värmland, Stockholm och norr om Vänern.
Vecka 10: Norra delen av Sverige.

Thomas Axenbratt
Bild för Thomas Axenbratt

Tills för 2 år sedan låg alltid parfinalen första helgen i mars och lagfinalen tredje helgen i mars. Då tidigarelade SBF sista speldag för DM-lag med 2 veckor. I vårt distrikt spelas först div 4 och därefter kval till DM-final lag. Det har funnits ett önskemål att dessa tävlingar inte överlappar varandra.

När lagkvalet är klart måste det finnas utrymme för ett vidarekval till de sista finalplatserna. Då är det svårt att hinna med det med annat tidschema.

Distriktet bjuder in samtliga klubbar och övriga intresserade till en klubbträff(vårträff) i början av april. Då utvärderas senaste säsong och alla har möjlighet att ställa frågor. Tävlingsprogrammet presenteras och INGEN hade några avvikande synpunkter på utlägget av datum. Därefter lades tävlingsprogrammet ut på vår hemsida.

7 september var det dags för distriktets årsmöte. INGET ombud för någon klubb eller enskild tog upp frågan om datum för DM-lag. Du Tommy var ombud för din klubb och frågade inte om sportlovet. Däremot hade du fått med en fråga om varför det var tre finaldagar på 2 helger? Det fick du svar på.

Logga in för att kommentera