Rapport från SBF:s distriktsträff

Några personliga reflektioner från årets Distriktsträff från Gösta Frödin, Arvika.

Mina förväntningar på årets distriktsträff var begränsade – men de överträffades med råge!

Svenska Bridgeförbundet och de flesta klubbarna tappar sedan ett flertal år medlemmar och särskilt med anledning av pandemin! Bridgen har under pandemin gått på sparlåga och när vi nu i stort lagt denna bakom oss känns det som om många klubbar och distrikt har svårt att få till en kraftfull nystart. Det är i varje fall min känsla. Kan distriktsträffen verkligen vara med och lyfta bridgen igen?

Jag tror att den kan det! Vi hade tre olika Workshops med bra diskussioner och sammanfattningar. Där listade vi både problem vi har och åtgärder som kan bidra till lösa problemen och vända utvecklingen till något positivt.

Särskilt viktigt kände jag att det var att vi konstaterade att styrelserna i klubbar och distrikt har en avgörande betydelse för en positiv utveckling! En engagerad styrelse kan göra jättestor skillnad! Medlemmarna behöver få information om vad som är på gång inom klubben, i distriktet och i förbundet. Programmet behöver varieras för att passa så många som möjligt. Fyrmannaspel är till exempel en trevlig spelform som är lite lugnare och passar mindre rutinerade spelare bra. Trivseln på klubben är viktig och olika aktiviteter kan bidra. Allt detta och mycket mer kan en engagerad styrelse och andra funktionärer bidra till. Att hålla igång utbildnings- och träningsverksamhet är också avgörande för att utveckla klubben och spelarna.

Vi diskuterade mycket mer än detta, men för mig var styrelsens roll och den personliga kontakten med medlemmarna det som jag kände allra starkast för. Jag tror att de flesta, liksom jag, åkte hem stimulerade och inspirerade att fortsätta jobba med idéer och förslag som kom fram under 2 givande dagar!

Tack Martin, Suzanne, Micke, Johan, Thomas och alla ni andra som bidrog till en Distriktsträff som jag tror bidrar till ny kraft och nytt engagemang inom Bridgen – En tankesport för alla!

Hälsningar / Gösta Frödin, en av de cirka 40 som var med