Forum » Ruter och Bridgemate » Poängserie

Poängserie

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nils Andersson
Poängserie

Finns det begränsningar i antal tävlingar när man vill räkna en poängserie?

Björn Sörling

Nej, inte mer än att det efter ett tag kan vara svårt att visa alla tävlingar på skärm/utskrift.

Nils Andersson

Vi har Månadsmästare, Höstmästare och Säsongsmästare. Vill köra alla som olika poängserier. Men jag har problem. Det ser ut som när jag rapporterar en serie försvinner rapporten i den som jag rapporterade innan. Är det så att jag bara kan köra en poängserie i taget.

Björn Andersson

Ja, en tävling kan bara vara kopplad till en poängserie.

Enklaste sättet att lösa det på är att kopiera tävlingen genom Tävlingsmeny - Skicka till - Normal plats (=kopiera tävling) och sedan rapportera dessa kopior till olika poängserier.

Tomas Brenning

Hej Nils,

Ruter är byggt så att en tävling rapporteras till en och endast en poängserie. Om du sedan rapporterar om tävlingen till en annan poängserie (eller samma) är logiken i Ruter sådan att den första rapporten tas bort när den andra läggs till. Det är helt enligt plan därför att det tar hand om a) rapport till fel poängserie, och b) omrapportering av uppdaterat tävlingsresultat.

Du kan komma runt detta genom att göra den första rapporten och därefter gå in i egenskaperna för poängserie och använda knappen ”Använd inte poängserie i denna tävling”. Därefter kommer några frågor som du ska läsa noggrant och svara rätt på.

Nu tas kopplingen bort till den första poängserien så att du kan rapportera tävlingen till den andra poängserien utan att den tas bort från den första.

Gott så, men ändå inte. Nu kommer du på att du har räknat fel i tävlingen. Då vill du rapportera om. När du nu försöker rapportera till den första poängserien kommer tävlingen att vara rapporterad dubbelt eftersom Ruter numera inte förstår att den redan var rapporterad och därför helt enkelt lägger till tävlingen såsom varande ny.

För att komma runt detta kan du tillverka kopior av tävlingen innan någon poängserierapport har skett. Sedan använder du originalet för att rapportera till en poängserie, kopia 1 till nästa poängserie, osv. Om du nu får en ändring då måste du ändra i både originalet och alla kopior, men sedan är det bara att rapportera om respektive tävling då du numera har en koppling till respektive poängserie.

Hoppas att du förstår vad du behöver göra.
/Tomas

Peter Nohrén

Jag har försökt att kopiera en tävling, men det funkade inte. Är det så att detta inte går om man har startat tävlingen från Spader?

Tomas Brenning

Tack för felrapporten. Mycket riktigt går det inte att kopiera en tävling som har öppnats från Spader. Detta kommer att åtgärdas i nästa version av Ruter.

Tills vidare kan du välja att skicka tävlingen till Ruter - Utkorgen. Sedan går du till Utkorgen, sorterar filerna i fallande datumordning, ändrar filnamnet på den senaste, och flyttar denna fil till Ruter - Inkorgen.

När du öppnar Tävlingsutforskaren nästa gång kommer du att ha två tävlingar med samma namn. Om du öppnar den ena och ändrar tävlingsnamnet till något lämpligt kan du fortsätta enligt de tidigare instruktionerna.

Peter Nohrén

OK tack – jag löste det genom att skapa en ny tävling, exportera startlistan från den gamla, läsa in denna och sedan läsa in resultaten från bridgematedatabasen för den första tävlingen.

Lars-Magnus Gustafsson

Hej
Blev intresserad av denna tråd.
Tänkte bara fråga, så att det blir ”onödigt” tydligt.
Om man rapporterat en tävling så fungerar det alltså inte att kopiera den för att få ut en ny poängserie? Man måste alltså kopiera den innan man rapporterar?

Tomas Brenning

Nej. Båda varianterna fungerar. Det var inte glasklart i mitt första svar.

Om du redan har rapporterat tävlingen och därefter kopierar den, då måste du använda knappen Använd inte poängserie i denna tävling, innan du rapporterar tävlingen igen.

Det kommer också en följdfråga relaterad till om den första rapporten också ska tas bort, men det vill du inte i detta fall.

Summa summarum, det är enklare att kopiera tävlingen först.

Logga in för att kommentera