Forum » Bridge-IT och nya hemsidan » PBN-filen - rör inte den!

PBN-filen - rör inte den!

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Jan Malmström
Bild för Jan Malmström
PBN-filen - rör inte den!

Hej!
Nu har det blivit en försämring i SBF ambition att skapa den nya hemsidan. Tidigare kunde vi öppna PBN-filen direkt och hämta startlistan för kvällens tävling. Nu måste vi gå via en ruta och öppna filen. Nu går detta bra på klubben, men om vi skulle haft det som jag har det på min hemdator. Jag har nämligen Jack installerad och då är det kört att få upp hela PBN-filen. Programmet Jack startar automatiskt upp med kvällens givar.

Varför reagerar jag? BK Albrekts använder nämligen PBN-filens startlista för att sköta hela klubbens kontantfria betalningssystem och för att registrera alla 65+, som spelar på klubben. Detta för att vi ska få bidrag från kommunen, som vi sedan använder för vår juniorsatsning. Med andra ord - det skulle bli katastrof för oss om den filen försvinner i ambitionen att få den nya hemsidan.

Att jobba med JuniorBridge är skoj
Janne

Tommy Andersson
Bild för Tommy Andersson

Nu gissar jag lite då jag inte fått tillräckligt med information för att tvärsäkert veta vad du menar. Men till att börja med har vi inte ändrat något i hanteringen av PBN-filen.

När man har en ny dator och dubbelklickar på en fil (i detta fallet en PBN-fil) och Windows inte känner igen denna sorts fil så får man upp en fråga i vilket program man vill öppna filen. Jag gissar att det är denna ruta som du refererar till.

Skillnaden på din hemdator är att du längst ner i denna ruta har ett val att kryssa i ett alternativ som heter Välj alltid detta program för att öppna den här filtypen.. Kryssar man i detta val så kommer datorn ihåg vilket program som ska användas och på din dator har du angett JACK som detta standardprogram.

För att ändra detta behöver du högerklicka på PBN-filen samtidigt som du håller inne shift-tangenten. Då får du ett extra alternativ som heter Öppna med och då kan du ange ett nytt standardprogram. Vilket program du väljer är helt enkelt avhängt på vad du vill göra med filen.

Logga in för att kommentera