Forum » Ruter och Bridgemate » Server ej ansluten i BM Control

Server ej ansluten i BM Control

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Gunilla Johansson
Server ej ansluten i BM Control

Hej,
Vi råkade ut för ett problem vid vårt spel i går. Plötsligt får vi meddelande i BM att den inte kan skicka resultat till servern. Vid kontroll i BM-programmet står det att servern inte är ansluten.

Jag försökte på olika sätt men lyckades inte etablera kontakt igen.

Det slutade med att vi övergick till att skriva pappersprotokoll Sadsmile

Vi har varit ute för samma problem vid något tillfälle tidigare för flera år sedan så det sker ju väldigt sällan, men det kan uppenbarligen hända.

Finns det någon som kan bistå med lite instruktioner för att lösa problemet.

Tommy Andersson
Bild för Tommy Andersson

Det är något som händer lite då och då. Framför allt om man kör med bärbar dator tillsammans med den äldre varianten av Bridgemate.

Normalt löser man det hela genom att rycka ut usb-kabeln som går mellan dator och bridgemate-server. Fungerar inte det så prova att sätta in usb-kabeln i ett annat uttag på datorn. Har inte detta löst problemet starta om datorn.

Skulle inget av förslagen hjälpa så är problemet lite allvarligare. Då får du gärna ringa till mig så ska vi försöka lösa det.

Gunilla Johansson

Tack för tipsen!

Jag ryckte USB-kabeln, men bytte inte uttag.

Vi har BM II så vi har inte den gamla, det hade vi nog däremot förra gången detta inträffade.

Efter att ha ryckt kabeln, stängt programmet och öppnat databasen på nytt försvann meddelandet att servern inte var ansluten, men vi kunde fortfarande inte skicka från enheterna. Jag valde även Starta om nätverk (tror att det är så det står, men är inte helt säker).

Tommy Andersson
Bild för Tommy Andersson

Att starta om kan också fungera då Server blev ansluten efter omstart. Problemet med att ni inte kunde skicka därefter var troligen att ni inte har några batterier i er server så när ni rycker strömmen så försvinner allt som finns i Servern.

Detta löser man genom att efter man har startat upp Bridgemate Control Software och öppnat databasen så behöver man synkronisera servern med aktuell databas. Det gör man genom att i Bridgemate Control Software välja Tävling->Synkronisera Dator<->Server och där välja Återställ Server.

Gunilla Johansson

Kanon! Då vet jag hur jag ska göra om det skulle inträffa igen.

Tack för hjälpen!

Logga in för att kommentera