Elitserien - Dag för dag 1:3

Efter första omgången leder Överums BK, Glyssner Elitserien och Filbyter Bridge, Team Zang Superettan.

Plötsligt tappade Harplinge BK farten medan den norsk-skånska främlingslegionen i östgötska Överums BK, Glyssner trummade på som om inget hade hänt. Det senare laget är nu i ledning, en handfull vp före Harplinge BK. Detta borgar för en spännande avslutning om tre veckor.

Strax efter Harplinge BK hittar vi Storsjöbygdens BK, Morgan som kämpar med BK S:t Erik, Ebenius Crew om tredjeplatsen.

I Superettan verkar Filbyter Bridge, Team Zang vara svårstoppade. I morgonmatchen tog de nästan full pott, och när röken skingrats efter söndagens andra match var ledningen ned till Borlänge BK, PJO hela 27 vp.

Kampen om de två uppflyttningsplatserna ser ut att bli spännande den andra helgen. Inom ett par vp från Borlänge BK hittar vi stockholmslagen BK S:t Erik, Morot och BK Alert.

I den nedre delen av tabellen i Elitserien ligger just nu Norrorts Bridge och Sällskapet Ronneby, Kusinerna på nedflyttningsplats. I Superettan är det Örebridgen, BK Gröna kvistar, Uppsalabridgen, Trifolium, BK Lejonet, Harald och Falköpings BS, Kenth som får spela bättre för att behålla kontraktet.

Norrmännen i Överums BK är inga duvungar. Ola Marius Myrvold har i och för sig inte vunnit något stort, men har varit en flitig besökare vid de svenska mästerskapen och i Chairman’s Cup. Lasse Aaseng har 5-6 lagtitlar, dock alla från 90-talet. Sam Inge Høyland har också många framgångar, har spelat i norska landslaget ett flertal gånger, och vars största framgång hittills är vinst i Open Teams i Öppna EM 2017 i Montecatini. Åldermannen i laget, Arve Farstad, är 78 år gammal och vann sin första norska partitel 1976.

Tabeller

Tabell, Elitserien

1 … 76 vp … Överums BK, Glyssner
Myrvold-Aaseng, Bennet-Andersson, Farstad-Høyland
2 … 72 vp … Harplinge BK
Eriksson, Rimstedt, Rimstedt, Michielsen-Cullin
3 … 65 vp … Storsjöbygdens BK, Morgan
Svensson-Sundell, Elmroth-Eliasson, Bertheau-Clementsson
4. … 60 … BK S:t Erik, Ebenius Crew
Bremark-Hult, Nyström-Wrang, Arnberg-Börgesson

Tabell, Superettan

1 … 88 vp … Filbyter Bridge, Team Zang
Bergström, Thomasson, Ekman, Sjöberg, Strääf
2 … 61 vp … Borlänge BK, PJO
Ventura-Engström, Hansson-Mann, Johansson-Kjellersson
3 … 60 … BK S:t Erik, Morot
Morath-Efraimsson, Gullberg, Östberg, Bjäring
4 … 59 vp … BK Alert
Andersson-Andersson, Berntsson-Wegnelius, Selldén-Wenneberg