Matchens giv - Rond 4:2

Mer action än en tv-serie

Andra halvlek mellan Storsjöbygden och Trifolium blev länge en enformig tillställning, där likabrickorna avlöste varandra. Sedan tog det fart i en väldig batalj vid det bord där Johan Säfsten och Per Erik Malmström mötte Sanna Clementsson och Alexander Sandin.

Först tryckte Malmström in en 3-sangare på 22 hp med exakt nio orubbliga stick. Lika mycket på minussidan hamnade detta:

10874
10752
54
1082
ED962
ED4
10983
E
Kkn
kn83
Dkn7
K9643
53
K96
EK62
Dkn75
18
Nord
Öst
Syd
Väst
Öst giv
N-S i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Malmström
Clementsson
Säfsten
Sandin
1
Pass
2
Pass
2
Pass
2N
Pass
3
Pass
3
Pass
4
Pass
4
Pass
5
Pass
5
Pass
5
Pass
6
Pass
Pass
Pass

Någonstans måste BBO-operatören ha missat att markera en eller flera alerteringar, för hur skulle den objudna rutern annars bli trumf? Även Säfstens 2 med en ruterfärg och 16 hp verkar underligt.

Hur som helst: någon lysande slam var det inte. Inte ens spaderkung rätt och rutern 3-2 var tillräckligt för hemgången.

Brickan fick emellertid en extra krydda efter hjärterutspel till kungen och en spader till dam och kung. Alexander Sandin vände nu med rutersju! Meningen var förstås att begränsa stölder och med baktanken att spelföraren inte hunnit inse att en dubbelmask i trumf behövdes.

Malmström lät sig emellertid inte tas på sängen och släppte kallt vändan till bordet. Därmed uppstod ett ivrigt räknande bland alla inblandade, inklusive åskådarna: kunde det nu gå att fixa tolv stick?

Nej, så var det inte – tre klöverstölder på bordet gick inte att hinna med.

Och mer blev det …

Säfsten och Malmström återtog kommandot med en självspelande storslam som missades vid det andra bordet bara för att direkt efteråt låta ungdomarna spela 1X med övertrick.