Norrorts Bridge vann Elitserien 2021

Norrorts Bridge är de nya vinnarna av Elitserien. Laget består av Jan Lagerman-Mårten Gustawsson, Lars Andersson-Tommy Bergdahl, samt Jan Selberg-Olle Wademark.


Vinnare av Superettan är BK S:t Erik, Ebenius Crew, som består av Fredrik Nyström, Leif Bremark, Dennis Bilde, António Palma, Frederic Wrang samt Simon Hult.

Nedan följer rapporter i omvänd ordning, 14.30, 12.35, samt 10.40, laguppställningar för topp-3, tabeller, samt högupplösta bilder på vinnartrion i Elitserien.

14.30 … Rapport efter sista matchen

Trots skribentens tankar och idéer om resultat som skulle gå i ena riktningen blev ställningen både i toppen och botten efter sista ronden densamma som inför sista ronden. Här och var bytte lag plats, vilket var spännande för oss åskådare.

Topp-3 i Elitserien 2021 är Norrorts Bridge, Harplinge BK, och Uppsalabridgen, Skalman.

Topp-3 i Superettan 2021 är BK S:t Erik, Ebenius Crew, Uppsalabridgen, Trifolium, och BK S:t Erik, Morot.

Se längre ned för laguppställningar och fullständiga tabeller.

14.15 … Rapport från nagelbitaren

Harplinge var uppe i ledning med 0,12 vp i marginal. Fem minuter senare var Norrort tillbaka i ledning, nu med 0,11 vp.

Med en bricka kvar ledde Zmrzlina kampen om nedflyttning med 0,29 vp före BK Alert. När ingenting hände på sista brickan blev det Zmrzlina som kunde andas ut efter att gjort det lite onödigt spännande.

12.35 … Rapport mitt i sista matchen

Både Norrort och Harplinge kämpar på i toppen, nästan 25 vp före trean. Ett kort ögonblick var den senare uppe i ledning, men sedan vann den förra några imp medan den senare förlorade några imp, och så var skillnaden oförändrat knappt 3 vp inför sista halvlek.

Det var uppenbarligen fel att räkna ut Storsjöbygden. Efter halva sista matchen låg både Skalman och Smile under i sina möten mot duon i toppen. Det gjorde att Storsjöbygdens 14 vp har tagit dem till knappt 4 vp från bronset.

Längre ned i tabellen har Alert tagit igen halva försprånget Zmrzlina hade inför sista matchen. Här är skillnaden drygt 4 vp inför sista halvleken.

I Superettan har Morot knaprat in några vp på Trifolium. Ytterligare 6 vp återstår för att Morot ska knipa den andra och sista uppflyttningsplatsen.

Skulle Trifolium missa uppflyttningen kommer det att vara andra gången på två försök som ett S:t Eriks-lag saboterar för dem. Förra gången var 2019 då BK S:t Erik, Weiler förlorade mot BK Björken såpass stort att Trifolium missade uppflyttningen med 0,12 vp. Jag känner till detta mycket väl, för den gången spelade jag tyvärr i Weiler och gjorde en förfärlig match…

10.40 … Rapport före sista matchen

Söndagen inleddes spännande i båda serierna.

I Elitserien vann Smile till slut mot Skalman med 16-4 och såg till minska differensen till Skalmans bronsplats till 5 vp. Storsjöbygden gjorde sitt bästa med 17 vp men har antagligen för långt upp till bronset. I toppen tog Norrort 10 imp av Harplinge och ledningen med 2 vp inför sista matchen.

I andra änden av tabellen hyfsade Alert siffrorna en aning samtidigt som Zmrzlina tappade stort, så där är differensen för bibehållet kontrakt endast 8 vp inför sista matchen.

I Superettan grep Morot det sista halmstrået och tog in 4 vp på tvåan Trifolium. Differensen är liksom i Elitserien 8 vp för att knipa en av de två uppflyttningsplatserna.

Tabeller

Tabell, Elitserien

1. Harplinge BK
Eriksson, Rimstedt x3, Michielsen-Cullin, Dwyer
2. Norrorts Bridge
Lagerman-Gustawsson, Bergdahl-Andersson, Wademark-Selberg
3. Uppsalabridgen, Skalman
Ahlesved-Warne, Petersson, Grönkvist, Grönkvist

Tabell, Superettan

1. BK S:t Erik, Ebenius Crew
Bremark, Nyström, Wrang, Palma, Bilde-Hult
2. Uppsalabridgen, Trifolium
Kvick-Karlsson, Malmström-Säfsten, Eriksson-Ivarsson
3. BK S:t Erik, Morot
Morath, Gullberg, Efraimsson, Axdorph
K Bertheau-Larsson, Zack-Efraimsson

Högupplösta bilder på vinnartrion

1_norrort_avhuggen.jpgHögupplöst bild på Norrorts Bridge
2_harplinge_avhuggen.jpgHögupplöst bild på Harplinge BK
3_skalman_avhuggen.jpgHögupplöst bild på Uppsalabridgen, Skalman