Elitserien - Dag för dag 1:3

Första helgens andra speldag fortsatte utan större ögonbrynshöjningar.

Sista matchen i Elitserien bestod av två tänkta toppmatcher, Lavec mot Harplinge, och Norrort mot Skalman, där Lavec och Norrort gick vinnande ur respektive strid. Detta var i båda fallen bra för spänningen då kampen om medaljerna blir tuffare.

2019 års vinnare Lavec har inte riktigt fått igång maskineriet utan låg på en 7:e plats inför sista matchen. En bra insats mot Harplinge tog dem upp till en 6:e plats med gott slagläge inför sista sammandraget.

Efter topptrion har Ludvikabygden vaknat till liv. De åkte på en smäll på Skalman i första ronden men radade därefter upp idel vinster vilket även det borgar för gott slagläge.

I nedre delen av tabellen har Malmö BK och BK Björken halkat efter. De får höja takten i andra sammandraget för att inte åka ur Elitserien. Även Onsdagsklubben, Alert och Zmrzlina går knackigt, men det är endast två lag som åker ur Elitserien.

Inte heller Superettan har haft något särskilt att bjuda på.

Ebenius Crew tuffar på i ensamt majestät, dryga 30 vp före tvåan, med ett snitt på drygt 18 vp per match. Att de åkte ur Elitserien för två år sedan får betraktas som en skräll. Med nuvarande laguppställning borde laget vara med i kampen om guldet i nästa års upplaga av Elitserien.

Därefter håller Trifolium sin andraplats medan BK Everfresh, Ljungblad är uppe på en tredjeplats strax före Karlstads BK. Sedan kommer en handfull lag som alla ligger inom 10 vp och som kan ge sig in i kampen om uppflyttning med några bra resultat i rad. Samtidigt riskerar alla dessa lag nedflyttning om de får ett par dåliga resultat; så tätt är det i mitten av Superettan.

Tabell, Elitserien

1. Harplinge BK
Eriksson, Rimstedt x3, Michielsen-Cullin, Dwyer
2. Uppsalabridgen, Skalman
Ahlesved-Warne, Petersson-Grönkvist-Grönkvist
3. Norrorts Bridge
Lagerman-Gustawsson, Bergdahl-Andersson, Wademark-Selberg

Tabell, Superettan

1. BK S:t Erik, Ebenius Crew
Bilde-Hult, Bremark, Nyström, Wrang, Palma
2. Uppsalabridgen, Trifolium
Kvick-Karlsson, Malmström-Säfsten, Eriksson-Ivarsson
3. BK Everfresh, Ljungblad
Ljungblad-Nouristo, Bende-Jansson