Aktuellt i ÖMBF


Denna information från distriktsförbundet har den 3 oktober skickats till dig som är medlem i klubb tillhörig ÖMBF och har en e-postadress registrerad i Svenska Bridgeförbundets medlemsregister. Den ligger även här som nyhet eftersom inte alla nås av utskicken.


Vi i fyran – en klubblagtävling

Nu är det dags att anmäla lag till den trevliga lagtävlingen Vi i fyran, där alla i laget ska tillhöra samma klubb. Grundserien spelas på olika orter under två lördagar: 22 oktober och 3 december. Därutöver kan en kvällsmatch tillkomma. Varje speldag omfattar 36 brickor. I spelpausen bjuder ÖMBF på korv och bröd.

Vi i fyran utgör även kvalificering till Allsvenskans Division 3 hösten 2023. Därför får personer som i år spelar i Allsvenskans Elitserie, Superetta, Division 2 eller Division 3 inte delta i årets Vi i fyran. Särskiljning kan bli aktuell för att fördela platserna till Division 3 hösten 2023. Denna spelas i så fall lördagen den 21 januari parallellt med en bonusserie för de lag som inte berörs av särskiljningen.

Anmälan av lag är öppen fram till och med fredagen den 14 oktober 2022. Fem klubbar inom ÖMBF har åtagit sig att arrangera heat. Anmälan görs till kontaktpersonen för det heat i vilket ditt lag önskar spela alternativt till ombfbridge@gmail.com.

Årets heat i Vi i fyran och deras respektive kontaktperson:
Kolmården: Lars-Magnus Gustafsson, fjaderlos@gmail.com, 070-609 70 15
Linköping: Roger Hilmersson, rogerhilmersson@gmail.com, 070-319 36 42
Motala: Arne Friberg, arne.friberg@afp.se, 070-627 89 80
Norrköping: Bosse Wisth, bo.wisth@gmail.com, 070-875 76 34
Trosa: Kent Wäppling, kent.wappling@telia.com, 070-663 56 20

Kval till DM Par i disciplinerna Mixed, Open och Veteran

De klubbar som önskar anordna kvalheat för en eller flera av pardisciplinerna Mixed, Open och Veteran, ska anmäla detta senast söndagen den 15 oktober 2022 till Carl Ragnarsson (070-678 28 90; cmdrcalle@gmail.com). I samband med anmälan önskar vi också få en inbjudan med tider, bordsavgift och upplägg för respektive kvaltävling. Några klubbar har redan anmält sina kvalheat, men vi välkomnar fler!

DM Par Veteran
Hittills anmälda kvalheat: Linköping, Motala, Nyköping, Norrköping och Kisa
Kvalperiod: 15 oktober - 15 januari
DM-final: 26 februari

DM Par Mixed
Hittills anmälda kvalheat: Linköping, Motala, Norrköping och Kolmården
Kvalperiod: 15 oktober - 10 februari
DM-final: 11 mars

DM Par Open
Hittills anmälda kvalheat: Norrköping, Motala, Nyköping, Linköping och Kisa
Kvalperiod: 15 oktober - 24 mars
DM-final: 22 april

För DM Par Dam och den nyinrättade DM Par Hcp 30+ kommer simultanfinaler med direktanmälan att anordnas på flera orter, För DM Par Hcp 30+ lördagen den 25 mars, för DM Par Dam söndagen den 2 april. För dessa båda tävlingar har klubbarna tid fram t.o.m. den 30 januari att anmäla intresse att arrangera ett simultanheat.

Årsmöte med Minibridge-tävling

Som tidigare meddelats håller distriktet sitt årsmöte nu på lördag, den 8 oktober 2022, i Filbyter Bridges lokaler på Danmarksgatan 19D i Linköping. Start kl. 13.00. På denna länk finner du årsredovisning m.m. på ÖMBFS hemsida.
Alla som kommer får lära sig Minibridge genom att spela en rolig tävling. Björn Holm, som är SBF:s kanslis kontaktperson till ÖMBF, kommer att handleda oss i minibridge denna dag.
Alla medlemmar i klubbar inom Östra Mellansvenska Bridgeförbundet är välkomna att delta vid årsmötet och/eller i minibridgetävlingen - och vi hoppas att få se många av er där!

Utbildning av nya, och fortbildning av befintliga, tävlingsledare

Under november månad arrangeras TL-utbildningar inom ÖMBF:

  • kurs för nya tävlingsledare (Steg 1), lördagarna 12 och 19 november. Länk till anmälan
  • grundkurs i Ruter, söndagen den 20 november. Länk till anmälan
  • TL-seminarium/repetitionsutbildning för redan licensierade TL (på alla nivåer), lördagen den 26 november. Länk till anmälan
    Anmälan kan göras genom att klicka på berörd länk ovan (du kommer då till sidan på ÖMBF:s hemsida) eller via e-post till ombfbridge@gmail.com. Kurserna är avgiftsfria för dig som är medlem i förbundsansluten klubb inom ÖMBF.Bridgehälsningar,
ÖSTRA MELLANSVENSKA BF
Styrelsen gm Marie Åfors, ordf