JVM Lag i Kina 9-18 augusti

Våra juniorlag är nu i Kina där JVM invigs den 8:e och spelet börjar den 9:e augusti.
Det är därmed äntligen dags för JVM i Kina med tre deltagande lag från Sverige.
Lagen har laddat upp på lite olika sätt med spel såväl på hemmaplan som internationellt.
Senast det begav sig, i Salsomaggiore 2016 tog U26 Sveriges första VM-medalj någonsin i U26-klassen, vi håller tummarna för en upprepning i den mycket kvalitativa klassen.

Sändningar från varje rond kan ses via BBO och Funbridge.
Martin Löfgren rapporterar i juniorbloggen, Micke Melande jobbar med bulletinen och som vanligt kommer det att finnas en Dag-för-dag här på sidan med dagens resultat. Se länkar nedan.

Heja Sverige!

Dag-för-dag | Officiell hemsida | Running scores/Resultat | Tävlingsformat | Intervju med Mikael Grönkvist| Rapporter från lagen | BBO | Funbridge

Svenskt på BBO/Funbridge

Hela schemat har ännu inte kommit ut, men vi gissar att samtliga segment från finalerna visas.

Fredag 17/8
BBO
07.30 - 09.30 Sverige - Singapore, U26
07.30 - 09.30 Sverige - Israel, U21
09.50 - 11.50 Sverige -Singapore, U26
09.50 - 11.50 Sverige - Israel, U21
12.10 - 14.10 Sverige -Singapore, U26
12.10 - 14.10 Sverige - Israel, U21

Lördag 18/8
BBO
04.00 - 06.00 Sverige -Singapore, U26
04.00 - 06.00 Sverige - Israel, U21
07.30 - 09.30 Sverige - Singapore, U26
07.30 - 09.30 Sverige - Israel, U21

BBO | Funbridge

Sveriges lag och kaptenen inför VM

Sverige reser med tre lag och deltar därmed i tre av de fyra klasser som spelar om VM-titlar i kinesiska Suzhou i augusti.

Förberedelserna har varit igång sedan flera månader, och det är inte helt okomplicerat med resor, hotell och visum – men det mesta är nu på plats och lagen reser med några få undantag precis efter Bridgefestivalen måndagen den 6 augusti. Ankomst blir då den 7:e, vilket ger oss en dag att anpassa oss till tidsskillnaden.

U26
Mikael Rimstedt - Ola Rimstedt
Simon Hult - Adam Stokka
Ida Grönkvist - Mikael Grönkvist
Kapten: Martin Löfgren
Coach: Tom Gärds

I denna klass ställer Sverige upp som en av favoriterna till slutsegern. Tvillingarna Rimstedt har fina resultat i öppna EM i bagaget, och i vart och ett av de övriga paren var en av spelarna (Ida och Simon) med att ta höga placeringar i Ostende. Simon spelar liksom i förra årets JEM med Adam Stokka och Ida med broder Micke. Tur och otur kan naturligtvis spela in, liksom dagsform, men visst är det ett synnerligen förtroendeingivande lag!

Våra främsta konkurrenter lär vara Frankrike, Holland, Israel och USA, och man ska aldrig bortse från att något av Asiens lag kan hota.

U21
Sanna Clementsson - Alexander Sandin
Castor Mann - Erik Hansson
Teo Bodin
Kapten: Martin Löfgren
Coach: Lars Nilsson

I denna klass lider vi lite av att inget av partnershipen är ”ordinarie”, alla spelar med andra partners till vardags och bor dessutom långt ifrån varandra. De stora individuella framgångarna som några av spelarna har måste alltså omsättas till parvisa prestationer.

Sanna och Alex, Castor och Erik, kompletterade med Teo har en stor spännvidd. När de är i form kan de slå precis vem som helst, men de har också under säsongen gjort några mindre framgångsrika tävlingar. Förra året visade man att man kunde leverera när det verkligen gällde, så vi hoppas och tror att detta ska gälla även VM. Därmed tippar jag oss till slutspel och placering bland de fem bästa. Med stark skärpning och inte för mycket otur bör vi kunna slå oss ända till medalj.

Observera att samma lag för två år sedan var rätt långt från att ens kvalificera sig till slutspel i VM, och då alla går framåt kan vi bara konstatera att våra U21:or gått mer framåt än de flesta!

Frankrike, Israel, USA och Kina lär slåss om topplaceringar, och Polen gör man klokt i att aldrig underskatta. Såväl Nederländerna som Norge ser ut att vara i ett generationsskifte, men de är nationer man aldrig ska undervärdera.

U16
Markus Bertheau - Andreas Abragi
Isis Lundqvist - Tiger Lundqvist
Andrea Nilsson - MayaLo Björk Heed
Kapten: Kathrine Bertheau
Coach: Eva Abragi

Som alltid är detta den svåraste klassen att tippa. För ett par år sedan räckte det med att bjuda sig till något någorlunda vettigt kontrakt och slå en mask för att placera sig högt, nu är läget helt annorlunda. Markus-Andreas, MayaLo-Andrea och Isis-Tiger försvarar våra färger och kan mycket väl kvalificera sig till slutspel och där lyckas bra. Men hur bra har motståndet hunnit bli sedan förra VM, det är frågan.

I denna klass är Skandinavien starkt representerade från såväl Danmark som Norge. Tillkommer gör Frankrike, Israel, Holland, Polen, USA, Kina….som skrivet: många intressenter och väldigt svårt att tippa!

Övrigt
Vi är totalt 27 resenärer: 17 spelare, kapten Kathrine Bertheau (U16) och tre coacher (huvudcoach Tom Gärds, U16-coach Eva Abragi och U21-coach Lars Nilsson) samt några anhöriga och undertecknad. Vi bor alla på samma hotell som sägs ligga på promenadavstånd från spelplatsen, och vi lär vara rätt uppvärmda när vi kommer till spel då temperaturen f n dagligen överstiger 30 grader (men vi har ju just i år lite träning på den fronten på hemmaplan…).

Fem U26:or spelar Nationals i Atlanta och flyger direkt därifrån, övriga samlas under Festivalen där vi ska spela Chairman’s Cup (det ska väl alla?) och ordna lite samlade aktiviteter – och kanske börja sova lite annorlunda mot slutet för att förbereda tidsomställningen.

Rapportering kommer förstås att ske, förhoppningsvis (beroende på internetanslutning och undertecknads mentala status) varje dag.

Börja förbereda tum-hållningen!

Dag-för-dag | Officiell hemsida | Running scores/Resultat | Tävlingsformat | Intervju med Mikael Grönkvist| Rapporter från lagen | BBO | Funbridge