VM - Båda lagen vidare

Vilken dramatik! Damerna defilerade till slutspel medan veteranerna klarade sig vidare med EN imp tillgodo!

Venice Cup

Damerna inledde med en förlust mot Kina, 6.72 - 13.28, och vann sedan med 17.45 - 2.55 mot Norge. Vi hade marginal åt båda håll i tabellen och slutade på andra plats.

Polen var de som först fick välja motståndare i kvartsfinalen, de valde Israel. Israel var även vårt förstahandsval och då vi varken ville möta Kina eller USA var vi tvungna att välja våra kära grannar i väst, Norge.
Polen valde sedan att vid vinst möta segraren i Frankrikes match i semifinalen. Det gör att vi vid vinst får möta Turkiet eller USA2 i semifinal. Det blir en tuff väg fram till final, men vi har gjort det förr

D’Orsi Trophy

För veteranlaget kalkylerade vi med att behöva två bra matcher för att klara att ta oss vidare till slutspel. Det såg mörkt ut när vi hade en bricka kvar att scora mot Danmark. Ett fantomresultat av båda paren på sista brickan gjorde att vi tog in 14 och hade en liiiiten chans.
Båda lagen vi kämpade mot om den sista slutspelsplatsen hade på pappret ett lättare motstånd än vi och även här såg det mörkt ut med ett par brickor kvar att jämföra.
Björn och Göran hade ett litet budmissförstånd men landade till slut i 4 hjärter x, fick spader ut, spelade hjärter D och… 12 stick, 1190 in och 14 imp. Brickan
Vi hade därmed råd med 6 imp ut på sista och det var precis vad det blev..
VM-slutspel med EN imp till godo!
Om dramatiken
Norge sjöng påskpsalmen ”Räddningsmannen är uppstånden” för oss, det var sött Smile

Vi fick USA 1 i kvarten, vilket vi är väldigt nöjda med. De tog visserligen 20-0 mot oss under gårdagen, men det spelet som presterades då kommer inte att spelas igen.
Polen valde att möta Holland i kvarten och sedan att möta segraren från matchen mellan USA 2 och Norge i semin. Nu kör vi 96 brickors revansch mot USA1 och kan vi vinna den matchen kan allt hända! Smile

Wuhan Cup

USA1 med Jenny Wolpert och Sandra Rimstedt gick vidare till slutspel i mixedklassen, de fick USA2 som motståndare.
Tyskland valde Belgien, Frankrike valde Kina och Rumänien fick Italien.

Bermuda Bowl

Norge vann kvalet och fick välja först, valet föll på Kina. Polen valde Italien, USA1 tog USA2 och Schweiz fick Israel.

Måndag 28 augusti

Damerna möter Norge och veteranerna USA 1 i de tre första segmenten av sex i kvartsfinalen.
Pg o Gunnar får vila första segmentet för veteranerna. Vilka som vilar av damerna beslutas efter line up från Norge som ska ske senast kl; 22.00 ikväll.

Heja Sverige!

Svenskt på BBO måndag

17.00 Sverige - Norge, damer

Bilder