VM - Slutspelet är nära

Med två matcher kvar att spela av kvalet ligger damerna kvar på andra plats och är klara för slutspel medan veteranernas plats hänger på en skör tråd.

Damerna förlorade idag sina två första matcher och segersviten stannade därmed på 18 för mästerskapet och 30 om man räknar in nio kvalmatcher samt kvart, semi och final från förra VM. Det lär bli ett svårslaget rekord!
4.62 mot Egypten, 2.55 mot Chinese Taipei och slutligen 17.17 mot Canada gav 24.34 över dagen och vi är kvar på andra plats, nu nästan 19 vp efter Polen och fortfarande med ett stabilt avstånd om 22.5 vp till Frankrike på tredje plats. I dagens bulletin kan man läsa om matchen mot Israel. Bulletin! Sid 7-10.

Veteranerna började bra med 16.58 mot Reunion, följde upp med 8.52 mot Nederländerna och hade sedan en förfärlig match mot USA1 på BBO där vi blev nollade. Vi har kastat de brickorna i ”brunnen” och tar nya tag imorgon.

25.1 över dagen och vi ligger nu på plats sju. Vi har inga marginaler att gå på, men två matcher kvar och vinner vi stort mot Danmark har vi fortfarande chansen att ta oss in bland topp fyra. Vi kämpar, håll tummarna!
Efter spelet var det snabb middag, prata av sig brickorna som oavsett aldrig kommer att bli ospelade, jobba in ett VM-guld för Duplantis och sedan ladda om för den viktiga morgondagen. Två matcher kvar!

Söndag 27 augusti

Damlaget möter Kina och Norge.
Louise Hallqvist och Ylva Johansson vilar första.

Veteranerna möter Danmark och Kina. Det går inte att nå den tredjeplats vi kalkylerade för i kvalet, men om resultaten går vår väg kan vi bli fyra. Vi ska förhoppningsvis som sämst vara bland de åtta som går till slutspel.
Björn Wenneberg och Göran Selldén får sovmorgon.

Heja Sverige!

Svenskt på BBO söndag

Inget svenskt på BBO söndag.

Bilder