Historiskt VM - Alla lag vidare till kvartsfinal

För fösta gången har Sverige kvalificerade lag i alla klasser som gått vidare till kvartsfinal. Vi är visserligen bortskämda med bra resultat i Sverige, men detta är stort, riktigt stort!

De svenska lagen | Format och program | Spelscheman | Resultat | Dag-för-dag | Micke rapporterar| Officiell hemsida| BBO | Funbridge | Öppna JVM |

Öppna laget hade en tuff sista dag som de klarade med knappt medel, 1,91 mot Egypten, 9,09 mot USA 2 och 18,21 mot Frankrike.
Ett dagsfacit om 29,21 gav en slutlig 4:e placering i kvalet och vi fick oss tilldelat USA 2 som kvartsfinalmotståndare,

Damlaget fortsätter att spela bra och det är ett mycket stort privilegium att ha tre jämnbra riktigt bra par till förfogande!
9,09 mot Argentina, 11, 76 mot USA 1 och 11,48 mot Indonesien gav en 1:a plats i tabellen. Vi tog ledningen efter match 10 och har därefter legat i topp.
Förstaplatsen gav oss två viktiga val, först kvartsfinalmotståndare, där valde vi Israel. Därefter valde vi från vilken match vi vill möta semifinalmotståndare och det blev från matchen Ryssland-England.

Veteranlaget spelade 16, 73 mot Canada, 18,09 mot Pakistan och 10,91 mot Italien. 45,73 över dagen och det räckte till en femte plats.
Inget av topplagen ville möta oss därmed fick vi automatval av Australien.

På söndagen börjar kvartsfinalerna som avgörs över 96 brickor.
Man tar inte med sig någon carry over från kvalet.
Lagen möts över 6 segment om 16 brickor och varje land har seating rights i något av segmenten i de 3 delarna som består av 3 segment uppdelat på 3 delar om 2 halvlekar, 1-2, 3-4 och 5-6,

Lite annat

Det finns vissa som har lite mer tur än andra…
Delar av det svenska veteranlaget är ute och promenarar runt en timme varje morgon. På dessa promenader brukar man språka lite med ett par franska fiskare som fiskar i floden. Denna morgon kom en av fiskarna fram till laget med en plånbok och en badge med svensk flagga och frågade om de kände till personen i fråga.
Det gjorde de såklart och tog tacksamt emot prylarna och försökte ge lite hittelön, dock utan framgång.
När man får en plånbok och en badge utan ägare börjar man ju fundera om det kan ha hänt ägaren något så en av veteranerna ringde aktuell kapten och frågade om han hade koll på spelaren. Efter lite undersökning stod det klart att denne fanns på sitt rum, lyckligt ovetandes om att prylarna var borta….

Ryktet säger att MayaLo Björk Heed och Andrea Nilsson vann och Markus Bertheau - Andreas Abragi lsmutade trea i det franska öppna mästerskapet i klassen U13. Tyvärr har vi ingen koll på var man kan se resultaten.
Final över 16 brickor spelas på söndagen.
Jag fick ett bildbevis som stödjer ryktet

Fler supporterbesök också!, bl a har Mats Nilsland dykt upp idag,
Gissar att en del kommer att uppskatta morgondagens frukost lite extra då kaviar till äggen har anlänt Smile
Tack Anna!

Line up kvartsfinaler

Öppna laget möter USA 2, USA linear upp först så vi linear senast 10,05 söndag morgon. Sverige har seating rights i segment 1, 3 och 5. Samtliga segment visas på BBO. Wrang-Sylvan vilar morgonmatchen.

Damlaget möter Israel, vi linear först och kommer att linea 09.55.
Andra segmentet visas på BBO.
Sverige har seating rights i segment 2,4 och 6.
Grönkvist-Rimstedt vilar morgonmatchen.

Veteranlaget möter Australien, vi linear först och kommer att linea 09.55.
Andra segmentet visas på BBO.
Sverige har seating rights i segment 2,4 och 6.
Morath -Bjerregård vilar morgonmatchen.

Heja Sverige!

Bilder