Micke rapporterar 9 - Dramat Spanien vs USA

Det var en dramatisk kväll där rykten fortsatte att florera åt olika håll rörande vad som hände i Wroclaw igår kväll då Spanien vägrade spela mot USA.

Som jag förstått det hände följande.

  1. Spanjorerna hade gått igenom i runda slängar 500 givar som ett av de amerikanska paren spelat. Alltså var man tvungen att titta på fler tävlingar än den som går här för att komma upp i dessa antal.
  2. Spanjorerna hävdade att paret i fråga, mer eller mindre alltid öppnar i tredje hand i ozon oavsett vad de har för kort.
  3. Spanjorerna vägrade spela om inte USA tog bort paret från sin Line Up.
  4. TL gick in efter en dryg halvtimme och gav dem 32 IMPs bestraffning (vilket var korrekt straff motsvarande sen ankomst vid den tidpunkten).
  5. TL gick in och sade - börjar ni inte spela lämnar ni WO, varpå matchen äntligen kom igång igen.
  6. Frågan gick till organising committée som tillslut beslutade att ge Spanjorerna 10 IMPs bestraffning och tog bort de tidigare utdömda 32.
  7. WBF High Level Player Commission satt i möte om det igår kväll, den är tillsatt för att i första hand granska saker som fusk. Vad de kommit fram till är ännu inte känt.
  8. Det är sagt att det ska komma ett officiellt uttalande från antingen organising committée eller WBF i frågan.

Det är ungefär vad jag vet så här långt, utan att ha läst gissar jag att man på www.bridgewinners.com kan finna mycket mer och att dess läsare säkert suttit natten igenom för att analysera paret i fråga och deras tredjehandsöppningar.

Helt klart är att om Spanjorerna inte har på fötterna när de gjorde detta kommer de säkert inte att komma billigt undan.

Avslutningsvis, att man ändrade de 32 IMPen till 10 beror på att Spanjorerna faktiskt var på plats och satt vid borden, så någon sen ankomst kunde man inte åberopa…