SBF lanserar Fair Play

2019 införde SBF en rutin för att hantera rapporter om oetiskt beteende, undvikande av att kommunicera metoder, undvikande av att förklara metoder eller andra misstänkta beteenden gällande själva kortspelet. Sådana rapporter med bifogat underlag har sedan 2019 skickats till TK för hantering. Denna rutin upphör från 1 oktober och ersätts nu av ett FairPlay-system där medlemmar fortsatt kan rapportera in misstänkt beteende, men dessa rapporter kommer nu att registreras och sparas över tid.

Fair Play-systemet har som syfte att skapa trygghet för medlemmarna, och att ge våra tävlingsledare bättre metoder att sköta tävlingar rättvisare.

Om du som medlem upplever en känsla av orättvisa och att motståndare gör konstiga, kanske olagliga eller oetiska saker, både i online- och livespel på tävlingar, har du möjlighet att rapportera detta till: fairplay.svenskbridge.se

SBF:s modell av Fair Play är liknande den som Norska Bridgeförbundet har använt sig av under några år, och som ursprungligen skapades av Israels Bridgeförbund.

Rapporter om ”avvikande beteenden” skall alltså inte längre skickas till TK för hantering, utan ersätts från 1 oktober av SBF:s nya Fair Play-system.

Läs mer om hur Fair Play administreras i Svenska Bridgeförbundet

Sveriges Bridgeförbund
Tävlingskommittén