Matchens giv - Rond 7:1

7 hjärter och 2 ruter

Udda händelser är ju alltid värda en berättelse enligt principen ”brevbärare bet hund”. En och samma bricka bjöd på ett par-tre sådana i lördagseftermiddagens första halvlek:

D
ED95
E63
KD986
86
kn4
kn974
kn10743
Ekn109
K8732
D85
E
K75432
106
K102
52
8
Nord
Öst
Syd
Väst
Väst giv
Ingen i zonen

Med sitsen är 7 hjärter inte alltför svårt att ro hem, särskilt om Väst visat en spaderfärg. Syd kan trumfa ut i två ronder och sedan pressa ut spaderkung mot bordets trumf.

Storslammen bjöds vid tre bord och gav förstås en tvåsiffrig brickvinst för göteborgarna mot Michielsen, för Zmrzlina mot Visst nappar det och för Östberg mot Sjökvist.

Det riktigt udda var emellertid helt andra saker.

Vid ett par bord dristade sig Väst att öppna med svaga 2. Nord dubblade förstås och Syd konstaterade att det borde ge en rätt hygglig inkomst. Möjligen hade han lite många hjärter men i lika zoner måste det ändå kosta en del. Följaktligen passade båda Syd-spelarna.

800 var emellertid en klen kompensation för storslammens 1510.

Än skojigare blev det vid ett tredje bord. Där öppnade Väst med 2 Multi och Nord dubblade. Zmrzlinas Rune Pettersson på Östs plats hade inget större intresse för brickan och hann lägga en passlapp innan han kom ihåg att det var ett förslag att spela ruter.

Syd väntade att få höra en högfärg och hade inte mycket emot ruter heller, så han passade. Det gjorde Väst också – förmodligen med viss förtjusning över att ha kung tredje i partnerns långfärg.

Antagligen var Rune lite orolig innan bordet kom upp – knekt fjärde var ju inte riktigt vad han borde ha. Bordet blev därför en glad överraskning och fyra stick gick det att få ihop för -800.


Visa alla … |   Nyheter   |   Dag för dag   |   Matchens giv