Åsa/Frillesås - en framgångssaga

Mitt i mörka november var det då dags att ge sig iväg för match i Hallandsserien. Vi knorrade lite då vi blivit lottade med bortamatch med motståndet som fanns så långt norrut i vårt distrikt man i princip kunde komma.

Själv hade jag varit och hälsat på Åsa/Frillesås tidigare och tyckte samtidigt att det skulle bli spännande att se hur klubben utvecklats sedan jag var där senast.

Åsa och Frillesås är två små orter i norra Halland där det tillsammans bor ca 5.000 personer, den gemensamma bridgeklubben ligger mitt inne i Frillesås lilla centrum.

Här har bridgeklubben en helt egen fastighet och det är naturligtvis en av anledningarna till att klubben lyckats så bra. Efter att för ca 10 år sedan haft tvister med en hyresgäst har man nu en situation med arbetsro. Det har genom hårt arbete av såväl tidigare som nuvarande styrelse/funktionärer blivit en välmående klubb med en imponerande verksamhet.

Man arrangerar spel 4-5 gånger per vecka och det är välbesökta tävlingar med många besökare från såväl Kungsbacka och Varberg som är de närliggande centralorterna.

Många klubbfunktionärer som ställer upp och en väldigt väl fungerande kursverksamhet är två av de viktigaste ingredienserna i klubbens framgångar. Här gör Tove Roulund tillsammans med Ingrid Gustafson och andra funktionärer ett jättejobb.

Har ni det lite knackigt när det gäller rekrytering i er klubb? Kontakta gärna Micke Melander från SBF eller varför inte Tove i Frillesås, här finns goda exempel och fräscha idéer för er att ta för er av! Min tekniska oförmåga kanske gör att det går åt pipan men jag kommer förutom bilder att försöka lägga in en rekryteringsfilm man själv gjort i klubben i anslutning till den här artikeln.

Funktionärslistan på klubben ligger som en bild i anslutning till artikeln och man ser riktigt hur den osar ordning och reda i kombination med en härlig klubbkänsla. Klubben har ca 150 medlemmar vilket är ett fantastiskt facit på en såpass liten ort.

Åsa/Frillesås, ett stort tack för en trevlig spelkväll och för att vi fick komma och hälsa på er suveräna klubb!

mvh
Lag Storfiskarna