Matchens giv - Rond 2:1

Oväntade trumffärger

Andra rondens första halvlek bjöd på blandad konfekt med stora siffror i alla matcher. Ärligt talat missades det en hel del både utgångar och slammar. Vad sägs om 16 tvåsiffriga brickvinster på 5 x 12 brickor?
Särskilt anmärkningsvärda var några av resultaten på denna bricka:

EKkn
7
EK1032
KD94
D8
103
kn9864
kn532
109764
Ekn62
5
E86
532
KD9854
D7
107
3
Nord
Öst
Syd
Väst
Syd giv
Ö-V i zonen

Vid flertalet bord öppnade Väst med en svag 2-öppning, Multi eller naturlig. Det fick oanade konsekvenser på sina håll.

Oavsett om öppningsbudet är 2 eller 2 har väl Nord en bra dubbling och sedan väljer Syd mellan 3 och 4 (eller någon variant som visar samma sak). Naturligtvis är inte en dubbling av konventionella 2 någon vanlig UD.

4 spader är ett utmärkt kontrakt och även lillslam har hyggliga chanser. Två par spelade utgången och tre lillslammen, varav ett gick två bet. Det senare verkar lite onödigt eftersom både ruterstölder på handen och hjärterstölder på bordet leder till målet.

3 sang är inte tokigt det heller. Syds hjärtersättning är ju fullt tillräcklig och kan t.o.m. motivera att spadern inte bjuds. Här hamnade två par med övertrick.

Men vid resterande tre bord hände märkliga saker.

Ett par försökte med 7 klöver på 4-3, något som sällan är att rekommendera – särskilt när man har en tät åttakortstrumf i spader.

Än mer förundran väcker det faktum att ett par satsade på att 6 ruter var gångbart och ett annat mer ödmjukt valde 5 ruter.

Det diskuteras nog motbudgivning på en del håll i kväll …


Visa alla … |   Nyheter   |   Dag för dag   |   Matchens giv