Micke rapporterar 9 - Misslyckad spärr

De som läser dessa rapporter kanske kommer ihåg en giv där en ryss hittade att spärra i första hand med en samling busskvitton. Handen var två hackor, tian-tredje, knekt-tredje och knekt-femte.

Den spärren visade sig vara extremt lyckad och gav en ordentlig sving in. Lustigt nog har det hänt igen. Denna gång var det danska Dennis Bilde som spelar i Lavazza som i första hand drog igång med tre klöver på Nords kort här nedan.

75
53
10865
K10842
Dkn984
D1072
Kkn93
K632
kn98
742
653
E10
EK64
ED
EDkn97
1
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Ingen i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Zatorski
D Bilde
Pachtman
Duboin
3!
Pass
Pass
Dbl
Pass
4!
Pass
5!
Pass
6!
Pass
7
Pass
Pass
Pass

Tre klöver gjorde livet väldigt lätt för Zatorski - Pachtman. Dubbelt var UD, och sedan följde, 4 klöver välj färg partner. 5 klöver - nehe du - jag har mycket bättre än bara ud. 6 klöver jamen jag har också tillägg. Sen var det sluttjafsat, 7 hjärter.

Trumf spelades ut, spelföraren trumfade ut i tre drag och var inne på bordets dam. Ruter till ess, spaderess och klöveress med rutersak följde. Spelföraren spelade sedan sonika ruterdam och övertog med kungen för att följa upp med ruterknekt med spadersak. Höga spader mot handen trumfmaskade sedan ut spaderkung för alla stick. Ett fullt rimligt spelsätt då Nord spärrat med tre klöver i öppningen och dessutom visat upp två hjärter och tre ruter. Det blir ju inte så många spader kvar då…

På andra bordet bjöd Sementa-Bocchi sig till 7 hjärter på artificiellt vis. 7 budvarv med 10 artificiella bud tog dem till slutdestinationen i en ostörd budgivning.

Frågan är hur ska man nu spela med hjärterutspel som går till handens tia då Öst blir spelförare? Bocchi valde att ett kombinerat spel, först provade han spaderdam, när Syd inte täckte gick han upp med esset och stal klöver tre gånger på handen där bordets ruter användes som entréer. Väl inne på handen kunde han ta för ruterkung och saka bordets spadertia. Spaderstöld och uttrumfning följde, men när klöverkung inte satt fjärde på någon av motståndarnas händer gick det inte längre att få tretton stick.


I övrigt har ju lagtävlingarna avverkats, kvalet alltså. Vi hade många lag med svensk inblandning i olika konstellationer. Ingen av dem lyckades tråckla sig till slutspel. Kanske inte så konstigt då mer eller mindre alla världsspelare deltar och det är en snuskigt hård tävling. I lag ”Bridgebertheau” spelade Per Leandersson med Peter Carlsson tillsammans med Mikael och Ola Rimstedt. Laget gick länge som tåget. Två riktiga stortorskar gjorde dock att de föll tillbaka i rankingen, en slutspurt ledde dock till att man bara var några få IMP från att ta sig vidare bland de 16 främsta då laget framför dem som gick vidare hade 192.62 och de slutade på 192.28. Otur så det förslår och de har säkert spelat in många VP under nattens sömn här och var, men så är det ju alltid.


Detta betyder att sett från svensk synvinkel har vi bara Marion Michielsen kvar i damlag. Alla övriga svenskar får spela BAM och andra sidotävlingar i väntan på att partävlingarna drar igång.