Micke rapporterar 5 - Inte helt ointressant likabricka

  • Fredrik Nyström - var också chanslös!

Här kommer ännu en giv från Sveriges match mot Österrike, där Sylvan var upp för ett test i försvaret.

D2
EK
ED972
EKkn5
kn10754
D1084
8654
E93
kn962
Kkn10
964
K86
753
3
D108732
5
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
N-S i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Sylvan
Lindermann
Wrang
Babch
1
Dbl
1
Dbl
2
Pass
3
Pass
6
Pass
Pass
Pass

Sylvans vakna dubbling av 1 Spader gjorde att Wrang inte hade något problem att spela ut färgen, vilket han kanske hade gjort i alla fall. Det blev i varje fall enklare som det nu var. Österrikarna spelade precision och 1 spader visade exakt tre kontroller (ess är två och kung en). Nords 2 ruter och Syds höjning till 3 ruter var helt naturligt. I vetskap om tre kontroller hos Syd och trumfstöd hade Nord inga problem med att rätt och slätt bjuda slam.

Wrang servade spader fyra, som spelföraren av naturliga skäl bekände lågt på. Sylvan vann för kungen varpå den stora frågan var, skulle han finna att ge partnern sin klöverstöld för att beta kontraktet?

Visst gjorde han det och bet gick kontraktet i rask takt. Det ironiska är dock att även om han inte funnit klövervändan hade kontraktet gått bet då spelföraren inte både kan dra ut trumfen, vara inne på bordet och slå sina klövermask!

På andra bordet bjöd sig Nyström-Upmark också upp till 6 ruter där hjärter utspel valdes då det inte fanns någon vägledande dubbling, Men tyvärr gick Nyström samma öde till mötes då han inte kunde dra ut trumfen och maska i klöver för en likabricka!

Noterbart är att 6NT var ett riktigt bra kontrakt när saker och ting satt snett, men de svarta färgerna uppförde sig väl och det inte fanns några elaka stölder att ta.


Läs alla Micke rapporterar | Läs alla nyheter från World Bridge Games