Forum » Allmänna diskussioner » Vill DIN klubb hjälpa juniorverksamheten?

Vill DIN klubb hjälpa juniorverksamheten?

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ida Grönkvist
Vill DIN klubb hjälpa juniorverksamheten?

Hej alla klubbar i vårt avlånga land!

Jag skriver till er i egenskap av ledamot i Juniorkommittén (JK). JK har det fantastiskt roliga uppdraget att försöka driva svensk juniorbridge framåt på alla sätt vi kan. En av våra absolut viktigaste uppgifter är att planera de riksläger, juniortävlingar och andra bridgerelaterade aktiviteter som ska hållas för juniorer i SBF:s regi.

Vi planerar för närvarande inför det Nordic Camp som kommer att hållas den 21-24 maj (mer info kommer inom kort). Vi planerar även inför ett nationellt riksläger i höst med anslutande JSM-par.

En av de allra mest väsentliga frågorna när det kommer till att arrangera läger och tävlingar för juniorer är frågan var aktiviteterna kan hållas någonstans. Det ska inte bara vara fråga om en plats som folk ska kunna ta sig till med allmänna transportmedel på ett inte överdrivet komplicerat sätt. Det behöver även vara fråga om en plats där det finns lokaler som kan ta emot ett gäng ungdomar och där det finns bridgebord och annan nödvändig utrustning för att driva tävlingar. Därutöver är det vår erfarenhet att de bästa aktiviteterna arrangeras när det finns en eller några personer på platsen som är beredda att hjälpa till på olika sätt som skapar mervärde för juniorerna. Det kan t.ex. vara fråga om att hjälpa till med att ställa i ordning, skjutsa folk till och från spelplatsen, fixa med lite fika eller erbjuda billigt boende om det är nödvändigt med övernattningar.

Vi vet sedan tidigare att det är många klubbar ute i landet som väldigt gärna vill stötta juniorbridgen men som har haft svårt av olika anledningar att få igång en egen juniorverksamhet med allt vad det innebär av utbildning och planering. Vi vänder oss därför lite särskilt till dessa klubbar när vi frågar:

Kan ni tänka er att hjälpa oss att hålla fantastiska bridgearrangemang för juniorer i framtiden?

Om er klubb skulle tycka det vore roligt att hålla i en juniortävling eller ett läger i framtiden – hör av er till oss! Berätta om vad er klubb har möjlighet att erbjuda – skulle ni kunna ta emot juniorer för en dagstävling, för en helg eller för en ännu längre period? Vi undersöker alla alternativ och vänder på alla stenar för att försöka hitta lämpliga ställen för aktiviteter av alla slag.

Låt oss få fart på den svenska juniorbridgen igen!

Kontaktinformation till oss i JK hittar ni på: http://www.svenskbridge.se/junior/kontakt

Å JK:s vägnar,

Ida Grönkvist

Lars Nilsson
Bild för Lars Nilsson

Jättebra skrivet!

Logga in för att kommentera