Det börjar dra ihop sig

Det blev en sämre dag för de svenska laget idag.
Ska man se det realistiskt har vi medaljchans i två klasser och VM-chans i alla klasser.

Officiell hemsida |Vår minisajt |Spelordning | System | BBO | Tidsschema BBO

Öppna laget hade en dag med tufft motstånd. Det blev ett dagsfacit om 0,42 vp över medel med matchresultaten Tyskland 6,48 - 13,52, Spanien 12,55 - 7,45 och Monaco 9, 39 - 10,61.
Vi ligger nu trea ca 8 vp efter Frankrike och Monaco.

Veteranlaget hade en ljummen dag med ett dagsfacit om 7,04 under medel. Matchresultaten blev Skottland 8,52 - 11, 38 Spanien 4,44 - 15,56 och Bulgarien 10-10. Vi har nu halkat ned till en femte plats i tabellen, men det är tight med endast ca 6 vp upp till silver och 19 till guld. Israel leder knappa 13 vp före Österrike.

Damerna tog 10,29 över medel och plockade ytterligare lite på kalkylen. Matchresultaten blev Spanien 17,17 - 2,83, Estland 14,6 - 5,4 och Tyskland 8,52 - 11,48. Vi har ca 10 vp upp till VM-plats med sex matcher kvar att spela. Polen leder före England och Frankrike, inom ledartrion skiljer dock bara drygt 2,5 vp.

Lite annat

Det är inte bara varmt utan riktigt varmt i Budapest. 29 grader kl: 21 på kvällen och de närmaste dagarna hotar de med 35 grader, det är lite för varmt.

Det droppar in lite fler supporters så här när det närmar sig slutet, det är nog ett tiotal här nu, riktigt kul! Några av de senast anlända är Johan Grönkvist, Krister Ahlesved, Olle Wademark och Anna Zack Efraimsson, ryktet säger att även Christer Bjäring ska vara i stan. Jag har lovat att de får vara med om medaljutdelning till Sverige på lördag!

Johan ”Joppe” Sylvan skippade att åka med laget in till stan för sen middag vid 21-tiden till förmån för ett parti settlers på hotellet med Kathrine Bertheau och Olle Wademark.

Lars Nilsson mådde lite dåligt av att inte kunna följa dagens sista match för öppna laget mot Monaco. Han insåg att fredag och lördag skulle bli än mer spännande ur bridgesynpunkt så när Lars förtjusande fru Anita ville ta en båttur på Donau fick Monaco offras, under löfte att han fick kika lite på resultaten i telefonen då….
Jag gissar att han mådde dåligt över resultaten som stod när alla resultat var inmatade, men desto gladare när han insåg att det återigen var felinmatade resultat som ändrades från 36 - 49 till 36 - 38.

Veteranlaget käkade middag med TL Henrik Johansson som var trött på ”gratismaten” de serverar personalen. En bra asiatisk restaurang några hundra meter från spelarenan fick det bli, därmed hann vi tillbaka till jämförelsen för öppna lagets match mot Monaco.

Line up morgonmatchen samt schema fredag

Öppna laget möter Lettland, Nyström - Upmark får sovmorgon. Övriga matcher är Polen, Finland och Wales. Matchen mot Polen sänds på BBO kl: 13.20.

Veteranlaget möter Estland, Östberg - Eliasson får sovmorgon. Övriga matcher är Frankrike och Ungern

Damerna möter Ryssland. Rimstedt - Grönkvist vilar. Övriga matcher är Danmark och Holland. Matchen mot Holland sänds på BBO kl: 18.40.

Heja Sverige!