Skönt med tre matcher

Tre matcher har spelats i alla klasser idag. Öppen klass ligger trea, veteranlaget ligger tvåa och damlaget ligger på elfte plats.

Officiell hemsida |Vår minisajt |Spelordning | System | BBO | Tidsschema BBO

Öppna laget tog 9,72 över medel idag med matchresultaten Estland 13,75 - 6,25, Tjeckien 17,17 - 2,83 och till sist 8,8 - 11,2 mot Frankrike. Det ger en tredjeplats i tabellen med 14 matcher och en Bye kvar. Tabellen har tätnat och Frankrike leder nu ca 2,5 vp före Tyskland som i sin tur ligger dryga 7 vp före oss.

Veteranerna tuffar på och efter förlust mot Italien med 4,62 - 15, 38 tog gubbarna tag i spelet och vann mot Finland med 19,85 - 0,15 och mot Wales med 15,38 - 4,62. Vi ligger tvåa efter Israel som har dragit ifrån med dryga 19 vp. På tredjeplatsen ligger Polen, knappa tre poäng efter oss.

Damlaget spelar inte på topp, men nu känns det som att det har vänt och vi ser ljuset!
Dagsfacit blev drygt 3 vp över medel med matchresultaten Irland 12,03 - 5,97, Skottland 4,44 - 15,56 och Turkiet 16,58 - 3,42. Vi ligger på 11:e plats med dryga 26 vp upp till VM-plats. Lite mer än hälften kvar att spela så det kan ordna sig, men vi får inte tappa onödigt mycket mer nu. Frankrike leder före Polen och England.

Lite annat

Vi har åtminstone tre ”hurtbullar” i lagen, en från varje lag som dessutom är ute och springer i parkerna runt hotellet. Fredrik Nyström, Maria Grönkvist och Johnny Östberg.
Kondis är bra att ha i bridge!

Man kan tycka att Peter Bertheau har erfarenhet av landslagsspel i mästerskap, likasåfullt försökte han ringa sin fru kl: 17.25, under pågående match.
Det hade kunnat kosta 2 VP, men nu är hans fru en klok kvinna så hon hade såklart lämnat telefonen i min väska, jag svarade inte Smile Det kan också vara så att Peter ringde för att han visste att hon aldrig skulle ha med sig telefonen in i spellokalen. Det avslöjar dock att han inte slaviskt följer med i resultaten, han är förlåten, men bara för att han är Peter Bertheau…

Det var skönt att få inta en middag i ganska normal tid idag, middag framåt kl: 22 är ingen höjdare.

Jag käkade middag med tjejerna på en riktigt bra restaurang, som Lars Nilsson tipsat om. Det var trevligt att äta lite riktigt bra mat en gång!
Efter maten blev det glass, sedan tidig hemfärd.

Christina Lund Madsen från Danmark har anlänt, det betyder att fr o m imorgon kan man se lite roliga youtubeklipp från EM också, räkna med att en del svenskar kommer att bli jagade imorgon. EBL:s klipp kan ses på denna sida

Line up morgonmatchen samt schema onsdag

Öppna och veteranlaget spelar fyra matcher, damlaget spelar tre matcher.

Öppna laget möter Österrike. Tvillingarna har sovmorgon.
Vi spelar mot alibimannen, som spelar mot Wrang - Sylvan, bedrövligt att vi inte får se det på BBO..
Övriga matcher är Vitryssland, Belgien och Italien. Matchen mot Italien sänds på BBO kl: 18.40

Damlaget möterSan Marino. Andersson - Bertheau har sovmorgon. Övriga matcher är Bulgarien och Israel.

Veteranlaget möterHolland, Eliasson-Östberg har sovmorgon. Övriga matcher är Polen, Belgien och Portugal. Matchen mot Polen sänds på BBO kl: 13.20

Heja Sverige!