En bra dag i EM, i bridge...

Dag två är förbi, Sverige tog tre sköna segrar och en smygförlust, en bra dag!

Officiell hemsida |Vår minisajt |Spelordning | System | BBO | Tidsschema BBO

När det var dags för dagens första match, mot Serbien, var de två tunga förlusterna från torsdagen glömda och veteranerna Wrang - Sylvan, Upmark - Nyström levererade 17,03 - 2,97, det var skönt och bra för laget.

Micke Rimstedt passade på att ta sovmorgon medan Ola försökte sig på att slå kapten Jan Lagerman i Quizzkampen, det gick sådär..

Tvillingarna är populära i världen och passade på att låta sig intervjuas mellan matcherna. Resultatet ser ni i denna YouTube-film

I match två stod Turkiet för motståndet. Bröderna Rimstedt ersatte Nyström-Upmark i en jämn match där resultatet till slut blev en smygförlust med 9,39 - 10,61.

Under denna match hann större delarna av dam och veteranlaget anlända. De hämtades till arenan för att titta på Sverigematchen i fotboll som tyvärr blev långt ifrån så spännande som bridgen när Italien vann med 1-0.

I den tredje matchen mötte vi våra kära grannar Danmark. Vi matchade bröderna Rimstedt och Nyström - Upmark vilket resulterade i 16,88 - 3, 12 en bra match!

Vi avslutade som vi började, med Wrang - Sylvan, Upmark - Nyström och vann över Island med 15-5.
Dagsresultatet blev därmed 18, 30 VP över medel, ett resultat vi kan vara nöjda med.
En åttonde plats med 29 matcher kvar. Än kommer mycket att hända!

Det öppna laget avslutade som vanligt kvällen med en sen middag framför en fotbollsmatch, sedan åter till hotellet och lite sömn. Denna kväll fick de lite mer damsällskap till middagen, genom Ida Grönkvist och Catharina Ahlesved från damlaget.

På lördagen spelas tre matcher, Ukraina, Ungern och Irland.
Enligt bulletinen spelar vi på BBO 10.00 och 13.20, men det står även att vi möter Portugal i första matchen, vilket är fel då vi möter dem på söndag morgon. Bli inte alltför besvikna om morgonmatchen därmed blir en annan.

Veteranerna

Delar av veteranlaget och jag själv åt middag på hotellet.
Där gästades vi av alibimannen, Torbjörn Jönsson, som saknat det svenska språket så till den milda grad att han t o m kunde tänka sig att dela bord med oss!
Bridgen tröttar minsann ut honom, det visade sig tydligt när han bad servitören behålla ”växeln” då han betalade 20 000 för en rätt som kostade under 2 000 Smile
Servitören påpekade dock att han nog inte hade riktig koll, vilket han såklart inte hade.. Ärlighet varar länge och servitören blev rikligen dricksad ändå, men inte fullt så mycket som till 10 gånger pengarna…

Runt midnatt anländer kvällens sista från svensklägret, Pia Andersson, Cecilia Rimstedt och Maria Grönkvist. Under lördagen ansluter Sven-Åke Bjerregård och till sist Kathrine Bertheau för fullt man/kvinnoskap.

Det har börjat strömma in många lag och när samtliga de övriga EM-klassernas lag, 24 veteranlag och 23 damlag, anlänt senast under lördagen avslutas den med invigning och mingel.

Veteraner och damer inleder sedan spelet på söndag.