Micke rapporterar 3 - Grönkvist briljerade

Det går bra för Sverige i Junior EM. U16 färdigspelades igår och en svensk sjätteplats betyder att man säkrade VM biljetterna. Även U21 har äntligen fått upp farten och börjat klättra i tabellen samtidigt som U26:orna mosar det mesta som kommer i deras väg.

Här kommer en giv från U26 orna när Sverige mötte Lettland i rond 13.

U26 JEM 2017
Samorin,
12 juli
K108
D83
KD87
KD2
D42
E10974
E3
Ekn6
E953
6
kn10654
1098
kn76
Kkn52
92
7543
Nord
Öst
Syd
Väst
3
Öst giv
Ingen i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Pelsis
M Grönkvist
Ilzins
I Grönkvist
1
Pass
2
Pass
Pass
Dbl
Pass
3
Pass
Pass
Pass

Vid en första anblick verkar det vara ett perfekt kontrakt man ska spela, men du vet att en förlorare hotar i varje färg och du riskerar till och med två klöverförlorare vilket sammantaget är en för mycket om Öst har ess-knekt i klöver.

Mikael Grönkvist glänste på given och visade hur den berömda slipstenen ska dras.

Han vann andra stick med ruterkung och spelade omgående en låg hjärter. Väst vann för esset och skiftade till klövertre, som gick till kung, ess och bordets åtta. Ännu en hjärtervända kom i retur, då Öst inte ville ge någon favör till spelföraren.

Grönkvist stal, spelade en klöver till dam (vägrade alltså maska), stal sin sista hjärter och slog ur sig med klöver. Oavsett vem som nu kom in var man tvungen att hjälpa till med att öppna upp den frysta spaderfärgen eller ge en dubbelrenonsvända som också skulle hjälpa till då man kan saka av sig sin spaderförlorare. I sin enkelhet väldigt bra spelat!

Vi har sett många fina svenska spel så här långt från JEM och vi får hoppas att många fler kommer.

Alla Micke rapporterar | Alla nyheter från Junior-EM | Officiell hemsida