Micke rapporterar 13 - EM Par för seniorer och damer

Öppna EM i Montecatini går mot sitt slut. Igår färdigspelades såväl damer som seniorer par.

Utan svenskt deltagande i damklassen var det en omöjlig uppgift att nå några framgångar där. Vann gjorde Van Zwol - Ticha, Holland (57.82%) före Zmuda - Dufrat, Polen (57.67%) och Mourgues - Huberschwiller, Frankrike (53.77%).

I seniorklassen hade vi flera par med från start som började kvala, bäst gick det för Ulla-Britt och Lars Goldberg som inte bara mäktade med att ta sig till själva finalspelet utan också var med i toppen och slogs om medaljerna.

Det räckte dock inte riktigt hela vägen och våra svenskar slutade till sist på femte plats med 52.73%. Vann seniortävlingen gjorde Marsal - Klumpp, Tyskland (57.89%) för franska Toffier - Gombert (56.72%) och Michalek - Wala Wlodzimierz, Polen (54.04%).

Som bekant pågår ju Öppna EM Par finalen för fullt. Igår färdigspelades själva kvalet och 52 par gör upp i finalen där alla ska möta alla under två dagar.

Vi har våra Petrar med i finalen, Bertheau - Fredin. Paret slutade till sist på tredje plats i A-semifinalen som vanns av Malinowski - Bakhshi, England före monegaskiska paret Helgemo - Helness. Lycka till säger vi till dem och du kan följa spelet löpande via BBO under dagarna två, spelstart 10.30. Running scores, bulletiner med mera finner du via officiella hemsidan.

Over and Out från Montecatini och undertecknad då jag åker med första ”fakirpilen” hem till Svedala imorgon bitti innan tävlingarna avslutats.