Matchens giv - Rond 6:1

Olika spelupplägg för 14 imp

I helgens första omgång möttes ettan och tvåan i sammandraget. Man kan lugnt säga att Harplinge satte in överväxeln direkt. Först tog sig Michielsen-Cullin till 5 klöver som Marion prydligt tråcklade hem. Vid andra bordet gick 3NT en bet. Sedan kom detta:

Kkn4
8765
5
K10983
ED98632
D1083
E7
1075
Dkn1092
K96
kn2
EK43
Ekn742
D654
2
Nord
Öst
Syd
Väst
Öst giv
N-S i zonen

Vid båda borden blev slutbudet 6 ruter. I de här kretsarna brukar det betyda en likabricka men denna gång skilde sig spelföringarna åt.

Magnus Eriksson var spelförare som Väst för Harplinge. Nord startade med klövernio, som Magnus förstås tog med esset. I andra stick följde en låg spader till stöld. Efter ruteress sakade Magnus klöver på hjärteress och fortsatte med låg ruter till dam och kung.

Syd försökte med klöver till dam, kung och stöld på bordet men Magnus kunde stjäla en andra spader och trumfa ut.

Vid andra bordet fick Frederic Wrang i Skalman som Öst ta hand om kontraktet.

Det naturliga hjärterutspelet gick till ess och klöversak. Närmast kom klöver till esset, spaderess och spaderstöld.

Nu kunde Wrang komma in i samma fåra som Magnus med ruteress och ruter. Den krävde spadern 3-3 eller rutern 2-2. Men i stället valde han att stjäla in sig till bordet i klöver. När han sedan slog en rutermask var spelet i praktiken bet: spadern gick inte längre att använda och klöverstölder på bordet kunde Syd ta hand om.

Riktigt vad Wrang ville åstadkomma med klöverstölden är inte lätt att förstå. Inte går det väl att klara trumfen 3-1 och spadern 4-2?

Visst, det kan finnas en framgångsrik korsstöld om Syd kan bekänna på en tredje klöver men ruternio hos Nord kan då ställa till problem med ingångar till handen.


Visa alla … |   Nyheter   |   Dag för dag   |   Matchens giv